Anja: ‘Wat mag je doen met driedubbel glas?’

Publicatiedatum: 29-10-2019

Aan de President Verhofstadtstraat in Gemert wordt een aantal woningen CO2 neutraal gemaakt. Bewoonster Anja Raaijmakers-Donkers vertelt over haar ervaringen. 

Veel geleerd

Misschien niet leuk om steeds te lezen, maar het is ons zo meegevallen, zegt Anja. “We lopen voor op planning, het huis ziet er mooi uit en we hebben amper rommel gehad. Hooguit een halve emmer stof. Dat is niks. Goed Wonen en Renolution hebben waarschijnlijk veel geleerd van de Drakestraat. De bewoners hebben er daar natuurlijk meer last van gehad. Ik denk dat we geluk hebben dat we na hen aan de beurt waren.”

Verbeterpunten
Anja: “Alhoewel het allemaal hartstikke goed is gegaan, hebben we ook wel wat tips. Wat mag je bijvoorbeeld doen met driedubbel glas? Dat zou iedereen al voor de start van een renovatie moeten weten. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om geen folie op de ramen te plaatsen, de ramen niet te wassen met agressieve schoonmaakmiddelen en geen donkere dingen tegen of voor het raam te plaatsen. Anders loop je het risico dat het glas breekt. Dat is echt anders met enkelglas of dubbelglas. Ook mag je niet zomaar overal schroeven plaatsen.”

Puntjes op de i
Anja: “De energiemodule is inmiddels geplaatst, maar nog niet aangesloten. Dat gebeurt deze week. We konden een kachel krijgen, maar dat vonden we niet nodig. Het bleek ook niet nodig. Het is binnen nog steeds rond de 23 graden.” Dus die dikke truien hoef ik nog niet in de kast te hangen, zegt Anja lachend. "Binnenkort wordt ook de stroom aangelegd en daarna kunnen wij alles gaan regelen. Zo gaan we de trap bekleden, komt de schilder nog en we hebben wat kleine puntjes op de i voor de afwerking. En daarna wordt de aanbouw weer teruggeplaatst." Heel fijn dat ons extra stuk huis er dan ook weer is, zegt Anja. “Kunnen we daar weer ontbijten en 's avonds eten."

Bedankt
“Nu herken ik de opmerkingen die mensen maakten over dat het jammer is als het project ten einde komt. Zo ervaar ik het ook! Ik wil in ieder geval Goed Wonen, Renolution en alle mensen die de renovatie mogelijk hebben gemaakt bedanken voor het goede verloop van het project en het mooie resultaat. Het is prachtig geworden. En dat allemaal zonder stoot of tegenslag.”

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden