Verduurzamen woningen in volle vaart door

Publicatiedatum: 10-02-2020

Vorig jaar hebben we 49 woningen CO2 neutraal gemaakt. Dat is de opmaat naar vele duurzame woningen die de komende jaren volgen. Het plan voor dit jaar is om nog voor de bouwvak 20 woningen CO2 neutraal te maken. Zo wordt op korte termijn met een tweetal straten gestart. Aan de Valeriusstraat met 10 woningen en aan de Borretstraat nog eens met 10 woningen. De verwachting is dat we na de bouwvak nog meer woningen gaan verduurzamen, in ieder geval starten we dan aan de Jan van Amstelstraat met 14 woningen.

Meer woongenot en lagere lasten
De woningen worden CO2 neutraal gemaakt. Dat is de meest vergaande vorm van verduurzamen en levert niet alleen een grote bijdrage aan de CO2 reductie, maar zeker ook aan het woongenot van bewoners. Door het ventilatiesysteem is er altijd gezonde lucht in huis, er is geen gas meer in de woning en bewoners hebben veel lagere energielasten. Ook krijgt de woning een nieuwe uitstraling en ervaren bewoners het als prettig dat de woning zo geluidsdicht is.

Continu leerproces
Het verduurzamen van woningen verloopt over het algemeen succesvol. Al gaat er natuurlijk ook weleens iets fout. Dat is onvermijdelijk in de bouw en het blijft een continu leerproces. Het streven is dat we het uiteindelijk tot tevredenheid van de bewoners oplossen. Het is goed om terug te horen dat de grote meerderheid van bewoners even moet wennen aan het nieuwe gebruik van de woning, maar eigenlijk altijd blij is met het eindresultaat. Ook zien we nu al de positieve resultaten van de eerste CO2 neutrale woningen die we twee jaar geleden hebben opgeleverd. Bewoners ervaren meer woongenot en de energielasten zijn daadwerkelijk een stuk lager.”

Wil je meer weten over het verduurzamen van woningen? Neem dan een kijkje op www.goedwonengemert.nl/duurzaam 

 

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden