Persbericht mogelijk huurverlaging voor aantal huurders

Publicatiedatum: 21-01-2020

 

Een aantal huurders van Goed Wonen Gemert komt mogelijk in aanmerking voor een huurverlaging. Zij hebben vorige week een brief ontvangen.

Te duur wonen
De aanleiding is het sociaal huurakkoord dat Aedes, branchevereniging voor woningcorporaties, en de Woonbond hebben afgesloten. Daarin is afgesproken dat er een oplossing moet komen voor huurders die relatief te duur wonen. Concreet betekent dit dat huurders die teveel huur betalen in verhouding tot hun inkomen een huurverlaging kunnen aanvragen. Bijkomend voordeel is dat deze groep huurders – door de verlaging van de huur - dan ook in aanmerking kan komen voor huurtoeslag. Volgens de Woonbond zijn in Nederland 300.000 huishoudens te duur uit. 

Betaalbaarheid
Goed Wonen Gemert zegt blij te zijn met de afspraken van het sociaal huurakkoord. “Wij vinden de betaalbaarheid van onze woningen erg belangrijk”, zegt Ton Moors, manager Wonen bij Goed Wonen Gemert. “Als het inkomen van iemand in de loop der jaren minder is geworden of als iemand bijvoorbeeld met pensioen is gegaan, dan is het mogelijk dat iemand teveel huur betaalt in verhouding tot het inkomen.” De Gemertse corporatie heeft huurders benaderd die maandelijks meer dan 737,14 euro aan huur betalen. Deze huurgrens is ook volgens de afspraken van het sociaal huurakkoord.

Complex
Ton Moors, manager Wonen van Goed Wonen Gemert vertelt dat ze de betreffende huurders vragen om hun inkomen door te geven, zodat ze kunnen bekijken of ze in aanmerking komen voor huurverlaging. Hierbij wordt gekeken naar de inkomsten en de huishoudgrootte. “We hebben huurders pro-actief een brief gestuurd omdat we het belangrijk vinden om deze groep huurders op deze mogelijkheid te wijzen. We wachten niet tot ze zichzelf melden, maar benaderen hen actief omdat we hen graag helpen. Vanwege de privacywetgeving mogen we overigens niet zomaar het inkomen opvragen, wel bieden we de mogelijkheid om het door te geven.” 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden