Nieuwe woonruimte voor gierzwaluwen, vleermuizen en huismussen

Publicatiedatum: 12-02-2019

Bij de bouw van nieuwe woningen plaatsen we standaard nestkasten in gevels. Zo plaatsten we vorige week 25 nestkasten in de gevels van nieuwbouwproject Prinat voor gierzwaluwen, vleermuizen en huismussen. De toekomstige huurders kunnen de diertjes dus straks voorbij zien fladderen.

Diervriendelijk bouwen

Diervriendelijk bouwen wordt steeds belangrijker. Al honderden jaren zijn gierzwaluwen, vleermuizen en huismussen afhankelijk van mensen voor hun woonruimte. Door het toepassen van andere isolatie en betere afdichting van gaten en kieren, hebben deze dieren het moeilijk gekregen. Zo is het aantal huismussen de laatste twintig jaar in Nederland gehalveerd. Ook stadsvogels hebben steeds minder ruimte om een nestje te bouwen.

Ruim 150 nestkasten

Goed Wonen besteedt veel aandacht aan diervriendelijk bouwen. Bij nieuwbouwprojecten worden vrijwel altijd nestkasten geplaatst in gevels. Maar ook als we woningen slopen of renoveren, zoeken we nieuwe woonruimte voor de beestjes. Meestal zit de oplossing in het plaatsen van nestkasten in gevels van bestaande huurwoningen in de buurt. Als de woningen gerenoveerd of gebouwd zijn, worden er uiteraard weer nieuwe nestkasten geplaatst. Dit gaan we bijvoorbeeld ook doen bij de herontwikkeling van de Alde Biezenstraat, Docter Douvenstraat/Drossard Meijerstraat in Gemert en de Nieuwe uitleg in Bakel. Inmiddels hebben we de afgelopen jaren al zo’n 150 nestkasten geplaatst.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden