Mevrouw van Dooren: “De inductieplaat had ik per ongeluk op kinderslot gezet”

Publicatiedatum: 27-02-2020

 

Aan de Boskant in Handel zijn vorig jaar een zestal woningen CO2 neutraal gemaakt. Mevrouw van Dooren woont al 37 jaar aan de Boskant in Handel en vertelt hoe het wonen in een duurzame woning haar bevalt.

Temperatuur in huis
Mevrouw van Dooren: “Ik voel me erg fijn in mijn ‘nieuwe’ huis. Het is natuurlijk niet nieuw, maar zo voelt het wel. Het grootste verschil met voorheen is de temperatuur. Die is veel constanter nu.  Overdag en in de zomer is de temperatuur perfect, maar ’s avonds heb ik het liever wat warmer. Het nadeel is dat ik hem dan niet ‘even snel’ omhoog kan zetten. Maar verder heb ik niks te klagen. Ik heb 1 keer een storing gehad. Toen zat er wat vuil in de warmtepomp en is er een nieuwe sensor geplaatst. Gelukkig was dat snel opgelost.”

Koken op inductie
Mevrouw van Dooren: “Hoe het koken op inductie bevalt? Aardappels en groente koken gaat heel snel. Ideaal!  Alleen vlees bakken vind ik lastiger. Als ik hem te hoog zet, dan verbrandt het vlees te snel. Na het koken ruik je trouwens niks in huis. Dat komt natuurlijk door die goede ventilatie. Echt een voordeel. Een ander voordeel is dat de inductieplaat makkelijk schoon te houden is. Een doekje erover en het is schoon! Voorheen was ik wel even bezig met een schuursponsje.”

Veilig koken
Mevrouw van Dooren: “Pas deed de inductieplaat het niet meer. Ik begreep er niks van. Ik heb alle boekjes doorgespit en toen bleek dat ik hem per ongeluk op het kinderslot had gezet. Haha, tsja dat slot werkt voor volwassenen blijkbaar ook erg goed! Toen ik eenmaal wist wat er aan de hand was, had ik het overigens zo opgelost.” 

Energieverbruik
Het energieverbruik is nu een stuk lager, vertelt mevrouw van Dooren. “Maandelijks ontvang ik van mijn energieleverancier een overzicht waarop precies staat wat ik verbruik en hoeveel er teruggeleverd wordt. Je kunt het verbruik ook vergelijken met voorgaande jaren. Zo zie je wat een CO2 neutrale woning eigenlijk doet. Zo verbruikte ik in september 2017 zo’n 136 kWh en in september vorig jaar 99 kWh. Er werd in september 2019 maar liefst 314 kWh teruggeleverd. Zo zie je ook dat de zonnepanelen in de zomer flink hun werk doen.”

 

 

 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden