Jose: “Het is hier soms net de Mc Donalds”

Publicatiedatum: 18-06-2019

Begin juni zijn we gestart met het CO2 neutraal maken van zo’n 34 bestaande huurwoningen. Zo ook de woning van Jose Vroomen.

Veel belangstelling
“Je ziet het! Het circus is begonnen.” Niet alleen buiten mijn woning, maar ook als ik op straat loop, vertelt Jose. “Van verre wordt al geschreewd ‘hé beroemdheid!’. Ik hoef nog net geen handtekeningen uit te delen. Eigenlijk houd ik niet zo van die belangstelling, maar het is wel leuk dat mensen zo geïnteresseerd zijn.”

Planning
Inmiddels zijn de struiken er in de voor- en achtertuin uit. De bestrating is weg en er zijn houten vlonders geplaatst. Nu wordt het asbest verwijderd en zijn ze met het riool bezig. “Soms loopt het wat anders dan gepland. Onlangs zou er iemand van Enexis komen, maar die kwam niet. Toen bleek dat Goed Wonen eerst iets moest doen in de meterkast voordat Enexis kon komen. Dat was niet gecommuniceerd waardoor ik even in verwarring was. Ik vind het niet erg als het anders loopt, maar ik wil er wel van op de hoogte zijn.”

Elke ochtend om 6 uur op
Jose vertelt dat de wekker nu elke ochtend om 6 uur gaat zodat ze haar ‘ochtendritueel’ klaar heeft als de mannen komen. “Ik wil er natuurlijk wel spik en span uitzien als ze op de stoep staan. Mijn zoon heeft de wekker op mijn telefoon zo ingesteld dat hij elke dag om 6 uur gaat.” Alleen gaat dat ook weleens fout, zegt Jose lachend. “Mijn telefoon herkent natuurlijk geen Tweede Pinksterdag, dus ook op die dag stond ik om 6 uur naast mijn bed.”

Net de MC Donalds
“Een paar werklieden zijn Pools, dus af en toe gaat het nogal gebrekkig allemaal. Met handen en voeten probeer ik uit te leggen dat ‘de tree in de grond moet blijven’ en dat ze ‘de table niet op de stoelleuningen moeten laten hangen. Het is even behelpen, maar het contact is erg goed. We lachen wat af. Het is hier soms ook net de Mc Donalds. Op vaste tijden reik ik de koffie en koekjes vanuit mijn woning aan de werklieden in de tuin.” Ze krijgen er nog net geen rekening bij, grapt Jose.

Overlast valt mee
“Het valt me reuze mee allemaal. ’s Middags moet ik veel rusten en ik had niet verwacht dat ik aan rust toe zou komen. Maar ik doe ’s middags de gordijnen dicht en ik slaap zo. Zelfs als ze boren. Al zijn ze nu natuurlijk nog buiten bezig. Dat verandert binnenkort. Ik merk wel dat ik minder snel wegga. Niet omdat ik de werkmannen niet vertrouw, maar vooral als zij even weg zijn en mijn achterdeur openstaat. Meestal wacht ik tot ze klaar zijn met werken en dan spring ik op mijn fiets om boodschappen te doen. Ach ja, nog even. Volgens planning zijn ze voor de bouwvak klaar, dus dat gaat heel snel.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden