Jose: ‘Er komen zoveel mooie dingen voor terug’

Publicatiedatum: 25-07-2019

 

De woningen aan de T.M. Drakestraat worden CO2 neutraal gemaakt. Zo ook de woning van Jose Vroomen. Jose vertelt over haar ervaringen tot nu toe.

Leuke buurt
Na drie keer aanbellen maakt Jose lachend de deur open. Het is hier zo goed geïsoleerd dat ik de bel niet eens meer hoor, grapt Jose. “Van buiten hoor ik amper geluid. Heel fijn na die rommelige, rumoerige periode! Zo terugkijkend vond ik het heftiger dan verwacht. Je huis wordt echt zes weken overgenomen door een leger aan werklieden. Ondanks dat zou ik dit iedereen aanraden! Er komen zoveel mooie dingen voor terug. Niet alleen een nieuw, duurzaam huis, maar bijvoorbeeld ook het contact met de buurt. Ik woon hier al 14 jaar, maar ik heb in al die jaren nog nooit zoveel leuk contact gehad met de mensen uit mijn straat.”

Koorts?
Jose: “Pas werd ik ’s nachts wakker en ik had het heet. Overal zweet en plakkerig. Mijn hele pyama was nat. Ik dacht ‘heb ik nou koorts?’ Bleek de unit nog niet goed te zijn afgesteld.”
Het was gewoon 23,5 graad binnen, zegt Jose lachend. “En ik lag met een pyama onder een warm dekbed! Ik ben meteen gaan douchen, heb een schone pyama aangedaan en even de ramen opengezet. Toen ik het de volgende ochtend tegen de werkmannen zei, zeiden ze ‘ach vrouwke, heb je tenminste geen kou geleden’. Nu de unit goed werkt is het heerlijk koel binnen. Buiten is het een oven en binnen is het aangenaam.”

Blauwe hond
Jose vertelt dat ze een deel van haar woonkamer lichtblauw heeft geverfd. “Supermooi.
De witte kastjes steken nu mooi af tegen de blauwe muur. Alleen ging het natuurlijk weer niet blundervrij! De bel ging, dus ik pakte mijn hond Dorriske automatisch op, zodat ze niet naar buiten zou rennen. Alleen was ik vergeten mijn verfhandschoen uit te doen. Was haar witte vacht helemaal blauw. Haha, ja het heeft wel even geduurd voordat het weg was. Verder heb ik nog niet veel gedaan. Het liefst had ik alles al afgehad, maar mijn hoofd wil vaak sneller dan mijn lijf. Dat is soms zo frustrerend. Wat dat betreft heb ik mezelf ook weer wat beter leren kennen.”

 

Eind augustus volgt het laatste interview met Jose.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden