Jan: “Ik ben erg blij met het resultaat”

Publicatiedatum: 17-02-2020

 

Aan de President Verpoortenstraat in Gemert is onlangs een aantal woningen CO2 neutraal gemaakt. Bewoner Jan van de Kerkhof vond het een pittig proces. We vroegen hem hoe het wonen in zijn CO2 neutrale woning nu bevalt.

Lekker behaaglijk
Jan: “Alhoewel ik met gemengde gevoelens terugkijk op het proces, ben ik oprecht blij met ons huis. De woning is een stuk leefbaarder. Vooral de warmte in huis vind ik fijn. In het begin was het even wennen omdat we altijd een haard hebben gehad. Nu hebben we een ander soort warmte, maar die is wel behaaglijker. We voelen ook geen tocht meer door de woning trekken. Wat wel vreemd is, is dat het ’s avonds kouder lijkt in huis. Dat kan natuurlijk niet want de temperatuur is hetzelfde.”

Pittig traject
Jan vertelt dat het traject tegengevallen is. Jan: “In het begin verliep alles vlekkeloos, maar vanaf het moment dat de gevels geplaatst waren, ging het bergafwaarts. Afspraken van onderaannemers werden niet nagekomen, waardoor ik vaak voor niks thuisbleef. Dat vond ik erg vervelend. Gelukkig begreep de woningcorporatie hoe frustrerend dat was en hebben we er goede gesprekken over gevoerd. Of ik het nog een keer zou doen? Als afspraken beter worden nagekomen, dan wel. Ik ben erg blij met het resultaat.”

Stil in huis
Jan: “In huis is het ineens stil. Geen geschreeuw van buiten. Geen verkeer. Ook niet gek natuurlijk als je ziet hoe robuust en dik de deuren zijn. Voorheen waaide de achterdeur bijvoorbeeld gemakkelijk open als ik hem niet goed dichtdeed. Als het nu hard waait, blijft die deur op zijn plek. Ook het koken is anders. We hebben altijd gas gehad en dat beviel goed. De eerste inductieplaat die we hadden, werkte niet goed. De plaat die we daarna kregen was veel makkelijker. Het enige wat lastig blijft is dat ik alleen aan de zijkanten van de pan goed kan bakken. In het midden is een stuk lastiger, maar daar vind ik vast mijn weg wel in. Koken op inductie is natuurlijk wel veiliger.”

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden