Huurders ontwerpen vol enthousiasme eigen woonomgeving

Publicatiedatum: 07-02-2019

Samen bedenken, ontwerpen en creëren. Dat is de rode draad van nieuwbouwproject ‘Prinat’. Op de locatie van de oude Michaëlschool bouwen we zo’n 45 duurzame woningen. Bedacht en ontworpen door (toekomstige) huurders en omwonenden. Zij bedachten niet alleen welke woningen we moeten bouwen, maar ook welke uitstraling ze moeten hebben en op welke locatie. In september 2018 is de bouw gestart en voor de zomer van 2019 worden de woningen opgeleverd. 

 

Samen rond de tekentafel op 5 februari

In lijn met de start van het project was er op dinsdag 5 februari een bijeenkomst. De opkomst was enorm. Zo’n 70 (toekomstige) huurders en omwonenden leerden elkaar kennen en gingen samen rond de tafel om te bedenken hoe het groen in de wijk eruit moet komen te zien. Op grote vellen papier konden ze hun ideale woonomgeving uittekenen. “Het is mooi om te zien dat mensen deze manier van samenwerken al gewend zijn", vertelt Annemiek de Ridder van Goed Wonen. "Zodra er een bouwtekening voor hun neus ligt, gaan ze direct aan de slag met brainstormen en tekenen. De sfeer is goed en mensen respecteren elkaars meningen.”

 

Een thuis creëren

“Mensen weten als geen ander hoe ze willen wonen", zegt Annemiek. "We hechten veel waarde aan een veilige en prettige woonomgeving en saamhorigheid tussen bewoners onderling. Om dit te stimuleren organiseren we bij nieuwbouwprojecten bijeenkomsten, zodat buurtgenoten elkaar kunnen ontmoeten. Tijdens dit project gingen we een stap verder. We stonden echt aan de zijlijn en mensen bedachten en ontwierpen zelf hun eigen woning en woonomgeving. Erg inspirerend! Uniek aan dit proces is dat we ook buurtgenoten - die niet bij ons huren - erbij betrokken hebben. Een betere manier om samen te zorgen voor een geweldig thuis is er naar mijn idee niet.“ 

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden