Hans Vedder: “De Gerarduskerk is er voor iedereen”

Publicatiedatum: 22-01-2019

 

 

De Gerarduskerk in Gemert wordt op dit moment omgetoverd tot een bruisende plek voor Gemertenaren. “Het moet een inloopplek zijn voor al onze stakeholders”, vertelt Hans Vedder, directeur-bestuurder bij Goed Wonen. “Voor huurders uit de buurt die elkaar willen ontmoeten, voor wijkondersteuners en voor instellingen die een plek nodig hebben om elkaar te spreken, ontmoeten of samen te werken.”

 

Ontmoeten en verbinden
Hans Vedder: “De kerk is van oudsher al een soort van marktplein waar ontmoeten en verbinden centraal staan. Dat is de functie die de kerk had en in die lijn en met die traditie willen wij het gebouw verder ‘sociaal’ vormgeven. Het begin is gemaakt. Onder de naam Boelthiek vestigen een aantal maatschappelijke organisaties zich binnen enkele weken in de kerk. Loop dus vooral even binnen. Er is een kringloopwinkel en er zijn diverse ondernemingen die van alles te bieden hebben.”

Samen ontwikkelen

“Het komende jaar gaan we de definitieve herbestemming van de kerk samen met diverse stakeholders vormgeven”, vertelt Hans. “Daarbij willen we voortborduren op de richting die we nu inslaan met Boelthiek. Wonen én ontmoeten. Hoe die ontmoetingsfunctie eruit moet zien? Dat gaan we de komende periode samen onderzoeken. Niet door mogelijkheden uit te tekenen, maar door te doen. Alleen door samen het gebouw te gebruiken, komen we erachter welke vorm van ontmoeten van meerwaarde is voor Gemert. Samen zijn we aan zet om uit te vinden welke wijze van ontmoeten past in deze tijd en op deze locatie.”

Locatie nodig?

Hans: “Bij deze nodig ik iedereen van harte uit om de Gerarduskerk de komende periode te gebruiken en in te zetten voor Gemertse activiteiten. Heb je een locatie nodig? Denk dan vooral aan de kerk. Hij is er voor iedereen. Wij gaan hem de komende periode in ieder geval gebruiken. Jij ook?”

 

 


Interesse?

Mocht je de Gerarduskerk willen gebruiken? Neem dan gerust contact met ons op via infogoedwonengemertnl of 0492 – 348888.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden