Gwendolien: 'Op termijn gaan we er hartstikke op vooruit'

Publicatiedatum: 29-03-2020

Gwendolien Maat-Dudink woont aan de Valeriusstraat. In april zouden we starten met het verduurzamen van haar woning. Door de corona maatregelen is nog niet duideijk wanneer we kunnen starten. Halvewege het traject stoppen zou namelijk erg vervelend zijn voor bewoners. Gwendolien begrijpt het wel. “Het is wat het is. Op dit moment zijn andere zaken belangrijker. We wachten gewoon af.”

Alle beetjes helpen
Een duurzaam huis past helemaal bij ons, vertelt Gwendolien. “We zijn als gezin vrij milieubewust bezig. Dat wil zeggen: we kijken met andere ogen naar de wereld, niet alleen naar onszelf. Alle beetjes helpen, daar geloof ik in. Bijvoorbeeld: als het boodschappenbudget het toelaat, koop ik bio-producten. Ik draag tweedehands kleding. En voordat we iets wegdoen, kijken we of iemand anders het kan gebruiken. Verder gaan we zuinig om met water, gas en elektra en scheiden we al jaren ons afval. Als het in de zomer regent, zetten we emmers buiten om het water op te vangen en gebruiken het voor de tuin. Het zijn maar kleine dingen, maar dragen wel bij aan een beter milieu.”

Positief over renovatieplannen
Familie Maat-Dudink is dan ook erg positief over de renovatieplannen van hun huis. ‘We zijn blij dat Goed Wonen Gemert ons huis CO2 neutraal wil maken. Ik denk dat we er op termijn hartstikke op vooruit gaan. Het huis is nu vrij tochtig. We moeten veel stoken. Maar als het straks goed geïsoleerd is, dan hoeft dat niet meer.”

Theemuts om het huis
“Wat ik prettig vond, is dat er mensen van Goed Wonen Gemert bij ons thuis kwamen”, vertelt Gwendolien. “Ze namen alle tijd om ons uit te leggen wat het verduurzamingsplan voor ons zou betekenen. Op een tekening zagen we hoe het huis zou worden en we kregen uitleg over de procedure en de werkzaamheden. Zo wordt het huis helemaal ingepakt. Er wordt als ware een theemuts om het huis heen gezet voor een optimale isolatie. Op de daken aan de achterkant krijgen we zonnepanelen. Alle kozijnen worden vervangen, we krijgen driedubbel glas en een warmtepomp, want we gaan van het gas af. Dat betekent elektrisch koken. Even wennen, maar daar zie ik niet tegenop.”

Akkoord!
Tot slot werd gevraagd of wij akkoord gingen. “Na een nachtje slapen voelde het nog steeds goed en zeiden we ‘ja’ tegen het plan. We staan er positief in en nemen eventueel ongemak voor lief. Onze medewerking krijgen ze. Wat is nu drie maanden als je kijkt wat je ervoor terugkrijgt? Het hele blok is dan verduurzaamd.”

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden