Gerrie: “Mijn woning heeft al zo'n 250 wasjes opgeleverd”

Publicatiedatum: 02-04-2019

Vorig jaar zijn we aan de Boskant in Handel gestart met het verduurzamen van zes woningen. Inmiddels zijn deze woningen omgetoverd tot zes mooie CO2 neutrale woningen. Gerrie Wetzer, bewoner aan de Boskant, vertelde maandelijks over zijn ervaringen. Hierbij het laatste interview met Gerrie, waarin hij o.a. terugblikt.

 

 

Terugkijken
Gerrie: “Het is een mooi en leerzaam proces geweest. Niet alleen voor mij, maar ook voor het bouwbedrijf en voor Goed Wonen. Ik vond de contacten met de mensen erg fijn. Het leukste moment vond ik het verhuizen naar de wisselwoning én natuurlijk weer terug verhuizen naar mijn eigen gerenoveerde woning. Je ziet al je spullen weer voorbij komen. En wat een troep had ik in korte tijd weer verzameld. Dat verbaasde me echt! Zat ik in de tussenwoning, kon ik weer opnieuw gaan opruimen. Een stressvolle periode vond ik het niet, al kan ik me voorstellen dat dat voor andere mensen anders is. Het is toch een hele verandering. Als ik nu kijk naar het eindresultaat, dan kan ik alleen maar blij en dankbaar zijn. Het is het absoluut waard.”

 

Grootste verandering
Gerrie: “De grootste verandering vind ik het koken op inductie. En dan in positieve zin. Met inductie gaat alles zoveel sneller. Je zet water op en binnen een minuut kookt het. Ook merk ik dat de lucht in huis veel beter is. Wat ik ook fijn vind is dat mijn huis er van buiten als nieuw uitziet.” Gerrie vertelt dat hij niks kan verzinnen wat tegenvalt. “Nee, het heeft alleen maar voordelen. Soms doen de raarste verhalen de ronde. Onlangs vroeg iemand of ik met douchen nog wel genoeg warm water heb. Natuurlijk, als je uren staat te douchen, dan wordt het op een gegeven moment koud. Maar ik heb het nog niet meegemaakt. Het ligt er ook maar net aan hoe je ermee omgaat.”

Energie monitoren
“Dagelijks kijk ik hoeveel energie mijn woning oplevert. Sinds ik hier woon heeft de woning zo’n 135 kWh opgeleverd. Dat is goed voor zo’n 250 wasjes op 40 graden. Veel he?! En het mooie is, de zomer komt eraan, dus het wordt het alleen maar meer. Vroeger betaalde ik 96 euro per maand aan het energiebedrijf en nu zo’n 6,5 euro per maand aan leveringskosten. Natuurlijk komt de energievergoeding er wel nog bij.”
 

Open huis op woensdag 24 april
Ben je benieuwd geworden naar de woningen aan de Boskant? Kom dan gerust een kijkje nemen op woensdag 24 april tussen 16.00 – 17.30 uur in de woning aan de Boskant nr. 38. Het is niet nodig om je hiervoor aan te melden. Je kunt op woensdag 24 april tussen 16.00 – 17.30 uur gewoon even binnenlopen. Er zijn dan ook medewerkers van Goed Wonen aanwezig die een rondleiding door de woning kunnen geven. Gerrie probeert er op die dag ook bij te zijn.

Lees ook zijn verhaal van vorige maand.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden