Column Hans Vedder: laten we het op z’n Gimmerts doen

Publicatiedatum: 24-12-2019

 

De kerstdagen en oud & nieuw zijn weer voorbij. Een nieuw jaar breekt aan. En niet alleen dat. Er breekt een gloednieuw decennium aan. Een mooi moment om eens stil te staan bij hoe we als woningcorporatie de komende tien jaar willen ondernemen.

Niet lullen, maar poetsen
Er is de laatste jaren veel over ons heen gekomen. De klimaat- en wooncrisis, een overheid die niet meer altijd te vertrouwen is (denk aan de toeslagen), de internationale politiek, waarbij het eigenbelang en het gebruik van geweld normaal worden. Je kunt er depressief van worden. In plaats van depressief kunnen we ook in actie komen. Onder het motto van een oud Rotterdams gezegde: niet lullen, maar poetsen. Doen is naar mijn idee de beste manier van denken. Oftewel, laten we het op z’n gimmerts doen. Dan gaan we de komende jaren samen een hoop bereiken.

Een energiezuinige woning is niet genoeg
De komende jaren blijf ik me hard maken voor het isoleren van onze huurwoningen, zodat huurders met minimale energie hun huis kunnen verwarmen. We gaan van het gas af en leveren daarmee een bijdrage aan de vermindering van de CO2 uitstoot. Dit doen we niet alleen voor onze huurders, kinderen en kleinkinderen, maar ook voor het woongenot en de veiligheid van de Groningers.
Het punt is echter dat we er nog niet zijn met het verduurzamen van woningen. Energiezuinig wonen en leven zijn nog veel belangrijker. Pas dan maken we samen echt het verschil.

Voldoende woningen en prettig wonen
Voldoende woningen en prettig wonen zijn andere thema’s waar ik me hard voor maak. Nieuwe woningen bouwen is belangrijk om een stukje van de wooncrisis op te kunnen lossen. Ook voor onze kinderen. Zij mogen niet het slachtoffer worden van ons huidige marktdenken. Daarnaast vind ik het belangrijk om iedereen in buurten en dorpen mee te laten doen. Zo ben ik enorm trots op wat we met velen voor elkaar hebben gekregen in de Berken in Milheeze. Het is nu een beschutte woonomgeving voor jong en oud. Van een plek met lege appartementen is het nu een plek met een wachtlijst. Zo leuk om van bewoners te horen hoe fijn ze het vinden om er te wonen. Maar zo zijn er meer voorbeelden. Denk aan Samen’Thuis aan de Virmundtstraat, het Leefhuis aan de Wijst, de Watermolen, maar ook de Pandelaar en de Berken aan de Anton Roelofstraat zijn hiervan mooie voorbeelden. Hier gaan we de komende jaren mee door.

Doet u mee?
Hoe we onze ambities blijven waarmaken? We wachten niet af tot anderen het regelen. We nemen zelf het initiatief en gaan het letterlijk doen. Maar dat kunnen we niet alleen. We hebben de hulp van andere partijen en bewoners in Gemert-Bakel nodig om het te laten slagen. En als dat lukt, dan wordt het een mooi jaar. Nee, een mooi decennium. Hoe mooi zou het zijn als we onze kinderen kunnen vertellen: in de jaren ‘20 zijn we opgehouden met praten en zijn we in actie gekomen.

Doet u met ons mee?

Hans Vedder
directeur-bestuurder Goed Wonen Gemert

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden